Rumored Buzz on dıygusal zeka eğitimi

Başkalarının duygusal durumlarını anlamak için empati geliştirin. Karşınızdaki kişinin bakış açısını anlamak, duygusal zekanızı güçlendirebilir.

“Benim doktora tezimde kullanmıştım ‘duyguların açılması eğitimi’ diye on seanslık bir psikoterapi eğitimi uygulamıştım. Üniversite öğrencilerine yönelikti bu.

Duygusal zeka, ekip içinde işbirliğini artworkırır. Bireyler duygusal zekalarını kullanarak diğer ekip üyeleriyle daha iyi iletişim kurabilir, empati gösterebilir ve takım dinamiklerini olumlu bir şekilde etkileyebilir.

Duygularını yönetebilme ve dengeleyebilme, stres ve baskı altında uygun tepkiler gösterebilme.

Howard Gardner tarafından 1983 yılında geliştirilen Çoklu Zeka Kuramı, zekayı anlama biçimimizde devrim yaratmıştır. Gardner'a göre, bireyselliği ve mükemmelliği teşvik eden dokuz farklı zeka türü var.

Sms ile tarafınıza gelen kullanıcı bilgileri ile öğenci sisteminize giriş sağlayabileceksiniz.

Ders videolarınızın sağ ve alt kısımlarında izlenme durumu yer almaktadır. Derslerinizi tamamladıkça yeşil tik işareti gelmektedir. Videolarınız izlendikçe, izlenme durumu ilerlemektedir. Tamamlandıktan sonra aşağıda belirtildiği üzere video tamamlandı bilgisi gözükecektir.

İkinci olarak, başkalarının duygularını tanımlamaya çalışın. Yüz ifadelerini ve beden dilini okuyarak bunu yapabilirsiniz. Ayrıca insanlara doğrudan duygularını da sorabilirsiniz.

Bir kişinin iş hayatında sahip olabileceği en önemli becerilerden birinin duygusal zeka olduğu söylenir. Kendi duygularımızın yanı sıra başkalarının duygularını da anlayabilmek ve yönetebilmek her türlü çalışma ortamında hayati önem taşır.

Sınavlar internet üzerinden Avrupa on the internet sınav uygulama kriterlerine göre gerçekleştirilecektir. Çoktan seçmeli examination şeklindedir.

Sisteminiz de derse ait ders notu olmaması durumunda Not Bulunamadı olarak belirtilmiştir. Derse ait döküman bulunması durumunda indir butonu ile indirebilirsiniz.

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yücel Öksüz, “Hem IQ, hem EQ dediğimiz duygusal zekâ önemli. Akıl ve duyguların uyum içinde, denge içinde olması ve aynı yöne kanalize edilmeleri çok önemli” diyor.

Duygusal zeka, çalışanların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını anlamaya, işe alım, performans yönetimi ve çatışma çözümü süreçlerinde daha başarılı olmaya lawnımcı olur.

Tanımı tam olarak akademik zekâya denk gelen IQ website denilen şey ailemizle, anne babamızın zekâsıyla çok ilişkili. Daha doğduğumuz günlerde ölçülmesi için bir sürü çaba sarf ettiğimiz IQ değeri aslında bir eşik değere sahip ve başarıyı da garantilemiyor. Satranç, sudoku veya çeşitli beyin geliştirici oyunlar oynasak da gelişmesi noktasında bir arpa boy yol aldıramıyoruz kendisine. İşe girerken çOkay işe yarıyor, bizi diğer adayların önüne geçebilmek için kurtarıcı oluyor fakat iş hayatında yukarı doğru çıktıkça IQ’nun değeri azalıyor, onun yerini EQ (Duygusal Zekâ) denilen bir şey alıyor. Dahası IQ; zenginliği de saygınlığı da mutluluğu da garanti etmiyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *